Creşteri ale producţiei industriale în cifrele Direcţiei de Statistică

     Producţia industrială a crescut în judeţul Hunedoara, relevă datele Direcţiei Judeţeane de Statistică, care a dat publicităţii indicatorii socio – economici înregistraţi în luna mai.

industrie-adev

În judeţul Hunedoara, creştera este înregistrată şi comparativ cu luna aprilie – 6%, dar şi faţă de luna mai a anuului trecut – 7,5%. Cele mai semnificative creşteri le regăsim la fabricarea de mobilă,  fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie, industria metalurgică, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastic, repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, precum şi prelucrarea lemnului. Există, însă, şi reversal medaliei, respectiv scăderi ale producţiei industriale la fabricarea produselor textile, extracţia cărbunelui, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice şi fabricarea încălţămintei, articolelor de voiaj şi marochinăriei.

Totuşi, hunedorenii câştigă mai puţin decât în alte judeţe ale ţării, iar  veniturile medii nete au fost de 1.491 de lei. Comparativ, la nivel naţional, veniturile medii au fost de 1.806 lei.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »