Situl Frumoasa, o nouă piedică în dezvoltarea domeniului schiabil Şureanu?

          Este o întrebare la care vom afla răspunsul până la finele acestui an.

IMG_20150813_111142

Ce reprezintă situl Frumoasa

Situl se întinde pe teritoriile a 4 judeţe, Alba 19%, Sibiu 60%, Vâlcea 19% şi Hunedoara 2%, iar ca importanţă acesta se întinde pe o suprafaţă de 137.115 ha din care arie de protecţie specială avifaunistică de 131.182 ha.
Proiectul se derulează în baza Programului Operaţional Sectorial Mediu şi are ca termen de finalizare, sfîrşitul acestui an cu posibilitatea de prelungire cu încă 5 luni prin ordin de ministru.

IMG_20150813_112347

Impactul proiectului asupra comunităţii perilene.

Prezenţi la eveniment, edilii şefi ai Petrilei au ascultat cu atenţie prelegerea celor care implementează proiectul , apoi viceprimarul Vasile Jurca a ridicat o problemă „fierbinte” a comunităţii, domeniul schiabil Şureanu.
Din spusele specialiştilor, Petrila contribuie la acest proiect cu o suprafaţă de aproximativ 600 de ha şi, se pare că în această suprafaţă este posibil să intre şi o parte din domeniul schiabil de la Şureanu, delimitarea suprafeţelor nefiind, cel puţin deocamdată, finalizată.
Dacă această teorie se va adeveri, autorităţile locale petrilene vor avea nevoie de noi avize şi aprobări din partea ministerului Mediului, fapt care va întârzia şi mai mult dezvoltarea domeniului schiabil, atât de intens discutat.
Situl Frumoasa presupune dezvoltarea unui domeniu de protecţie a naturii şi faunei pe intinderea celor 4 judeţe participante la proiect.

 

 

[slideshow_deploy id=’17217′]