In memoriam/ Protest public după decesul femeii agresate şi violate de trei adolescenţi fără căpătâi

      Pentru ca istoria să nu se mai repete, reprezentanţii Deva Civitas orgaizează în această seară un protest public în memoria femeii din Deva agresată şi violată de trei adolescenţi.

proteste-spanien-540x304

“Un om, o femeie, un cetăţean al Devei, a murit în urma atacurilor şi loviturilor unor tineri. A stat peste cinci ore, după ce a fost atacată şi violată, fără ca cineva să îi vină în ajutor. Nu mai putem decât să ne amintim de ea, de o persoană care nu a avut pe nimeni în timpul vieţii şi să tragem un semnal de alarmă cu privire la indiferenţa cu care trecem pe lângă semenii noştrii, la neimplicarea instituţiilor responsabile în a găsi soluţii pentru astfel de persoane, la lipsa de reacţie a celor care au în atribuţii a patrula prin oraş. Ne vom aduna, cât mai mulţi, într-un mod liniştit şi paşnic, ţn semn de solidaritate cu un semen al nostru!”, spun organizatorii manifestării, care îi cheamă alături de ei, la ora 20.00 în faţa sediului IPH Deva  pe toţi cei pe care întâmplarea i-a marcat.

Agresiune, urmată de viol!

 Reamintim că, duminică, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de către personalul medical al Spitalului Judeţean Hunedoara-Deva, cu privire la faptul că în jurul orei 09:30, la Secția U.P.U. a fost adusă o persoană de sex feminin, în stare de inconștiență, care a fost victima unei agresiuni. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că victima este o femeie în vârstă de 40 de ani, din municipiul Deva, fără ocupație, cunoscută ca persoană fără adăpost.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că agresiunea a avut loc în noaptea de 08/09.08.2015, în jurul orei 04:00, în Piaţa Victoriei din municipiul Deva, într-o zonă neiluminată din apropierea clădirii Institutului de Proiectare Hunedoara.În urma activităților de cercetare și investigare efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Deva și cei ai Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, au fost identificați prezumtivii autori ai faptei. Aceştia sunt trei minori, dintre care doi în vârstă de 15 ani, din municipiul Deva și un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Maieru, judeţul Bistrița Năsăud, care locuieşte fără forme legale în  Deva, toți neșcolarizați. Poliţiştii au stabilit că minorii au urmărit victima cu intenția de a o  tâlhări, au agresat-o și au deposedat-o de bani și de o parte din obiectele pe care le avea asupra ei, iar unul dintre minori, în vârstă de 15 ani, a întreținut raporturi sexuale cu victima, după care au abandonat-o, aceasta rămânând în stare de inconștiență”, au comunicat poliţiştii la momentul respectiv.

Femeia s-a stins, din păcate pe un pat de spital, în timp ce făptaşii sunt cercetaţi în stare de arest preventiv.

[slideshow_deploy id=’19661′]