Nedeie liberală de Sf. Maria în Parâng

afis slideLiberalii din Valea Jiului invită pe toţi cei care vor să petreacă o zi de Sf. Maria în spiritul celor mai frumoase tradiţii ale momârlanilor de pe aceste meleaguri, în poiana din Parâng, la troiţa ridicată cu ani în urmă de către liberali (mobilizaţi la vremea respectivă de Daniel Surulescu).

Între timp, Nedeia Troiţei a devenit un reper al activităţilor tradiţionale, culturale şi turistice din masivul Parâng. În acest an, tot liberalii din Valea Jiului – de data aceasta mobilizaţi de vicepreşedintele PNL Hunedoara Costel Avram – sunt cei care şi-au asumat organizarea acestui eveniment. „Ne-am pregătit aşa cum se cuvine pentru o nedeie tradiţională. Cei care vor alege să sărbătorească alături de noi praznicul Sfintei Maria vor avea parte de momente dintre cele mai plăcute”, a declarat Costel Avram.

Liberalii au pregătit, cu acest prilej, un ceremonial religios dedicat preamăririi Fecioarei Maria dar şi o srbare câmpenească în cadrul căreia vor fi oferite, gratuit, participanţilor, bucate specifice momârlanilor (varză călită cu carne de berbec, pască etc.) dar şi momente artistice deosebite, puse în scenă de Ansamblul Folcloric „Bujorii Muntelui”. Spectacolul atistic de sâmbătă va beneficia de un recital extraordinar al apreciatei soliste de muzică populară Aida Busuioc şi al tarafului care o însoţeşte.

Evenimentul dedicat sărbătorii Sf. Maria va avea loc sâmbătă, 15 august, în poiana troiţei (zona „Căsuţa din poveşti”, pentru vechii montaniarzi) începând cu ora 12,30. Organizatorii informează de asemenea că, graţie unei decizii a Consiliului local al municipiului Petroşani, sâmbătă accesul în staţunea Parâng cu instalaţiile de transport pe cablu va fi gratuit.

„Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care iubesc muntele, iubesc tradiţiile populare şi respectă această sfântă mare sărbătoare creştină. Noi, liberalii, vom încerca să le demonstrăm tuturor că acestor valori – turism, tradiţie, cultură, religie – le putem adăuga, împreună, şi încrederea în oamenii politici, în mişcarea liberală, în şi prin noi înşine”, arată liderul liberal din Valea Jiului Costel Avram.

[slideshow_deploy id=’19661′]