Criminalul evadat din Italia, arestat provizoriu în România

             Bărbatul arestat pentru crimă, care a evadat dintr-un spital penitenciar din Italia, a fost arestat provizoriu în România, urmând să fie predat autorităţilor din Peninsulă.

1-criminal-urmarit-international-prins-in-gara-din-ramnicu-valcea

Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus  arestarea provizorie în vederea predării a lui Lucian Vâlcelian, pe o perioadă de 15 zile, începând cu  data de 25 august 2015 şi  până la data  de 08 septembrie  2015. “Cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea soluţionării cauzei la data de 08 septembrie  2015, pentru când pune în vedere reprezentantului Ministerului Public să depună la dosar mandatul european de arestare emis pe numele persoanei solicitate, precum şi traducerea acestuia în limba română”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe numele  lui Lucian Vâlcelian, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în judeţul Hunedoara, a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare italiene care îl suspectează pe cetăţeanul român că şi-ar fi omorât soţia în luna februarie a acestui an, în timp ce se afla în Italia. Bărbatul era căutat de autorităţile italiene de la începutul lunii august, după ce acesta evadase dintr–un spital de psihiatrie din Italia, unde fusese internat în urma unei expertize medicale care a  arătat că suferă de grave probleme psihice.

[slideshow_deploy id=’20328′]