Devizul pentru Radu Sorin: 17.000 de lei, daunele la Centrul de Informare Turistică

   Nu mai puţin de 17.000 de lei este valoarea pagubelor produse în urma accidentului din data de 6 august în care a fost implicat profesorul universitar Radu Sorin.

accident-radu-sorin-800x600

O sumă stabilită de evaluatorul care a analizat situaţia în teren şi care a stabilit că, după ciocnirea dintre maşina liderului PSD şi Centrul de Informare Turistică au fost distruse uşa, sistemul de alarmă, sistemul de incendiu, cel de supraveghere, dar şi un stâlp de susţinere. Municipalitatea a decis ca lucrările de reparaţii să fie effectuate tot de constructorul obiectivului, urmând ca ulterior banii să fie recuperaţi ori de la firma de asigurări, ori de la Radu Sorin.

radu.sorinReamintim că inaugurarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Petroşani a trebuit amânată, asta deşi mai era foarte puţin de lucru pentru a putea fi deschis. Acest lucru s-a întâmplat după accidentul de circulaţie în care a fost implicat universitarul Radu Sorin, care s-a răsturnat cu maşina şi a intrat în plin în clădire, provocând mai multe daune. Edilii au decis să repare tot ce s-a distrus, iar apoi să vadă de unde recuperează aceşti bani pentru că nu pot sta pe loc cu lucrările până la finalizarea cercetărilor.

Centrul de Informare şi Promovare Turistică de la Petroşani a fost construit cu bani europeni. Proiectul a fost aprobat de finanţatorii europeni în cadrul POR 2007-2013 (Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”; Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”), iar construcţia şi dotarea lui a fost evaluată la 617.705,64 lei, din care componenta nerambursabilă este de 488.875,81 lei.  Construcţia a fost amplasată pe marginea DN 66 (E79), în zona Petroşani Nord (lângă sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani), în imediata vecinătate a staţiei CFR, dar şi în apropierea unui sens giratoriu.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]