Hunedorenii vor avea la iarnă căldură în case

    Sistemul de termoficare atât din Valea Jiului, cât şi din Deva va fi funcţional în iarna care vine, a dat asigurări ministrul Energiei, Andrei Gerea, iar stocurile de cărbune vor fi suplimentate.

puncte-termice-9-550x344

Oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au prezentat concluziile întâlnirii pe care au avut-o miercuri sera cu ministrul Energiei, Andrei Gerea. Astfel,  au fost date asigurări că sistemul de termoficare în sezonul rece va fi funcțional atât în Deva cât și în Valea Jiului. Stocul de cărbune va fi asigurat prin suplimentarea de către Guvern a celui existent în prezent, care nu este suficient, dar, în cursul anului 2016, Termocentralele Mintia și Paroșeni vor trece în administrare locală, după divizarea CEH.

„Toate aceste lucruri necesită o perioadă de planificări, conform legilor în vigoare și se vor desfășura după un program bine definit, astfel încât ele să devină operaționale la termenele stabilite”, au precizat reăprezentanţii CJ HUnedoara. Din delegaţia prezentă la Bucureşti au făcut parte președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian Nicolae David şi primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

[slideshow_deploy id=’21426′]