Un nou scandal: sindicaliștii au reclamat la ITM administraţia Complexului Energetic Hunedoara

Administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost reclamată marţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara de către conducerea Departamentului Energetic al Sindicatului Muntele pentru modul în care a fost stabilită plata salariilor şi a sporului de fidelitate. Sindicaliştii apreciază că noul sistem de plată în acord va duce la o reducere a veniturilor angajaţilor cu până la 5% – transmiteAGERPRES.

ceh1

‘Deja avem informaţii că salariile pe luna în curs vor fi plătite la o valoare diminuată cu circa un procent şi, tot aşa, se poate merge până la o tăiere de 5%. Noi am sesizat acest aspect şi la încheierea contractului colectiv de muncă, dar atunci nu aveam dovada clară că administraţia doreşte să reducă salariile, ca acum la calculul salariilor de pe luna august’, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Muntele, Cristian Iştoc.

Liderul sindical a mai spus că o altă nemulţumire reclamată la ITM Hunedoara se referă la plata sporului de fidelitate. În opinia acestuia, administraţia CEH nu procedează corect atunci când refuză plata acestui spor angajaţilor care au beneficiat de zile libere într-o lună, neprogramate din timp.

‘Practic, dacă un angajat este nevoit să-şi ia două zile de concediu de odihnă neprogramate din timp, atunci el va pierde sporul de fidelitate. În opinia noastră, sporul se acordă pentru anii lucraţi în întreprindere şi nu trebuie tăiat’, a apreciat Iştoc.

Vicepreşedintele Sindicatului ‘Muntele’ a menţionat că a depus o contestaţie la ITM Hunedoara şi că în cursul zilei de marţi a strâns 80 de semnături în favoarea celor reclamate. Acţiunea va continua în zilele viitoare.

Sindicatul ‘Muntele’ are peste 3.500 de membri şi este reprezentativ la nivelul CEH, fiind structurat pe departamentele energetic şi minier, corespunzătoare activităţilor de termocentrale şi de extracţie a cărbunelui.

[slideshow_deploy id=’19657′]

 

 

voceatransilvaniei.ro

 



« (Știre anterioară)