Ionuţ Rudeanu, rămâne sub control judiciar, dar are mai multă libertate

    Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis menţinerea măsurii controlului judiciar pentru Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 600.000 de euro. Poate pleca, însă, prin ţară şis e poate întoarce la firma sa.

ionut-rudeanu-1

Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a dispus “în temeiul disp. art. 348 al. 2 din C.pr.p. rap. la art. 207 al. 2 din C.pr.p. contată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul RUDEANU IOAN – ANDREI, măsură pe care o menţine. În temeiul disp. art. 215 al. 9 din C.pr.p. înlocuieşte obligaţia impusă inculpatului, de a nu depăşi limita teritorială a Judeţului Ilfov decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura, cu cea de a nu depăşi limitele teritoriale ale României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura. În temeiul disp. art. 215 al. 9 din C.pr.p. încetează obligaţia impusă inculpatului şi anume aceea de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele”, au stabilit judecătorii. Ionuţ Rudeanu va reveni în faţa instanţei în data de 23 octombrie, când este stabilit un nou termen de judecată.

Achiziţii fictive şi firme fantomă

Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga şi patronul Axis Corporate Security, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală.
Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la 646.139 de euro, creat prin înregistrarea în contabilitatea firmei sale a unor achiziţii fictive de bunuri şi prestări servicii de la 9 firme fantomă.
„În perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, acre au instrumentat cauza.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security.
[slideshow_deploy id=’20328′]