Au început ”Zilele Culturii Maghiare în Valea Jiului”

DSC_0023Sâmbătă au debutat în Valea Jiului, la Petroșani și Lupeni, manifestările prilejuite de cea de-a XIII-a ediție a ”Zilelor Culturii Maghiare”, în prezența unor personalități de rang înalt ale comuntății maghiare din România și Ungaria. Președintele UDMR, Kelemen Hunor și Excelența Sa Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei în România, dar și europarlamentarul Iuliu Winkler și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, au fost prezenți sâmbătă în Valea Jiului la deschiderea festivă a evenimentului.

DSC_0054În cadrul evenimentului prilejuit de deschiderea oficială a Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului, dincolo de alocuțiunile rostite de oaspeți și de primarul municipiului Petroșani, dl. Tiberiu Iacob Ridzi, va avea loc și vernisajul expoziției ”Patrimoniul arhitectural reînnoit în bazinul carpatic”, organizată de „Casa Maghiarilor din Budapesta” cu participarea directorului acestei prestigioase instituții, d-na Csibi Krisztina și prezentată de directorul Asociației ”Teleki László”, dl. dr. Diószegi László.

În cadrul programului cultural propus de UDMR, tot sâmbătă, a avut loc un inedit concert susținut de formația „Mustármag” din Tg-Mures, care a prezentat opera rock „Ruine” la Biserica Romano-catolică din Petroşani.

Pe parcursul săptămânii 19-27 septembrie, în mai multe localități din Valea Jiului vor avea loc manifestări culturale sub genericul acestui eveniment, pe care le regăsiți, în Programul Zilelor Culturii Maghiare în Valea Jiului, pe care vi-l prezntăm în afișul de mai jos.
zilele maghiare2

[slideshow_deploy id=’19869′]