Procesul dintre Avram şi Vochiţoiu, suspendat pentru neprezentare

    Magistraţii de la Petroşani au suspendat judecarea dosarului în care senatorul Haralambie Vochiţoiu l-a chemat în judecată pe directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Decizia instanţei sancţionează lipsa de la proces a părţilor şi este în avantajul lui Avram.

12038569_665789550190374_8559300162418225537_o

 

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, iar la termenul din data de 10 septembrie judecătorul de caza  decis suspendarea cauzei. “Având în vedere lipsa părţilor şi a reprezentanţilor la acest termen de judecată, în baza art. 411 aliniat 1 punct 2 din CPC, suspendă judecarea cauzei”, este decizia magistraţilor. După o săptămână, instanţa s-a pronunţat şi asupra cererii.lui Haralambie Vochiţoiu privind repunerea cauzei pe rol, îns ensul că au resins-o! “Respinge cererea formulată de reclamantul Haralambie Vochiţoiu (…) având ca obiect repunerea pe rol a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 9945/278/2014. Menţine suspendarea cauzei dispusă prin încheierea din data de 10.09.2015. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în camera de consiliu, este decizia instanţei.

 

Ce spune legea

 

Potrivit normelor legale, stăruința în rezolvarea unei probleme pe cale judiciară reprezintă una din condițiile necesare pronunțării unei hotărâri. “Lipsa de interes din partea ambelor părți litigante, exprimată prin absența de la strigarea pricinii, este sancționată în mod obligatoriu cu suspendarea procesului dacă nu a existat anterior vreo cerere de judecare a cauzei în lipsă. Cu alte cuvinte, atunci când de la proces lipsesc atât reclamantul, cât și pârâtul și niciuna din părți nu și-a desemnat un reprezentant care să fie prezent la dezbateri (avocat sau mandatar), respectiv nu există nicio solicitare de judecare a procesului în lipsă, se va dispune suspendarea pricinii. Cauza va putea fi repusă pe rol doar în condițiile în care se va achita suplimentar o taxă judiciară de timbru egală cu jumătate din valoarea taxei necesare deschiderii acțiunii inițiale și doar în contextul în care acțiunea nu s-a perimat (nu a rămas suspendată o perioadă de timp îndelungată care să atragă incidența acestei din urmă instituții de drept)”, explică pe un site de profil avocatul Dan Surianu

 

De ce Vochitoiu a fugit la instanţă

 

Prin intermediul acestui process, Haralambie Vochiţoiu vrea să scape de apelativul de „hoţ de apă” şi din acest motiv l-a acţionat în instanţă pe directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Scandalul dintre cei doi a debutat în urmă cu trei ani, în urma unui control făcut de reprezentanţii ApaServ la SC Art Forest Company SRL, firmã controlatã de senatorul Haralambie Vochitoiu. Echipele de control au stabilit că societatea a fost branşatã ilegal la reţeaua de apã potabilã, aspect consemnat în procesul verbal de constatare nr. 129/ 24.09.2012 şi Nota de constatare din 24.09. 2012, încheiate în urma controlului efectuat de reprezentantii furnizorului de apã la punctul de lucru la firmei, din Livezeni. Cu ocazia respectivei verificãri s-a constatat existenţa unui by – pass ilegal executat pe reţeaua publicã de apã. Când echipa de control a ajuns la poarta firmei, angajaţii l-au sunat imediat pe Haralambie Vochiţoiu – care era consilier judeţean la vremea respectivã – şi, potrivit actelor oficiale ale ApaServ, „acesta s-a prezentat imediat la faţa locului şi nu a permis efectuarea controlului, motivat de faptul cã reprezentanţii societãţii noastre nu au prezentat delegaţii, deşi aceştia se legitimaserã cu legitimaţiile de serviciu”. Ulterior, dupã ce reprezentanţii ApaServ au venit cu delegaţiile, acestora li s-a permis sã efectueze controlul, iar prejudiciul calculat pentru racordul ilegal a fost de aproape 13.000 de lei.

[slideshow_deploy id=’13835′]