BOR a demarat procedurile pentru canonizarea lui Arsenie Boca

Pelerinajul de la mormântul Părintelui Arseie Boca pare să-i fi convins, în sfârşit, pe mai marii Bisericii Ortodoxe Române, care au demarat procedurile de canonizare a „Sfântului Ardealului”, aşa cum a fost acesta supranumit de credincioşi.

ARSEMIE

Arsenie Boca este sfânt pentru sutele de mii de credincioşi care vin în pelerinaj la mormântul acestuia de al Mănăstirea Prislop. Mii de oameni au semnat şi o petiţie adresată Bisericii Ortodoxe Române prin care cer canonizarea acestuia, dar până acum nu s-a întâmplat nimic în acest sens. În sfîrşit, BOR a demarat, însă, procedurile, destul de greoaie şi au început să strângă dovezi pentru trecerea lui Arsenie Boca în rândul sfinţilor “În Biserica ortodoxă Română un proces de canonizare începe din teritoriu şi de aceea Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Mitropolia Ardealului adună dovezi care să certifice ortodoxia credinţei, sfinţenia vieţii lui Arsenie Boca”, a declarat pentru Ştirile ProTV purtătorul de cuvânt al BOR, Constantin Stoica.

Canonizarea unui sfânt cuprinde mai multe etape. O comisie specială ii analizeaza candidatului faptele, viata si sfarsitul vietii, credinta, scrierile, faptele minunate si multe alte. Toate aceastea sunt apoi prezentate mai marilor Bisericii Ortodoxe, care trebuie pe baza acestor date să ia o decizie.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]

 



(Următoarea știre) »