Alin Simota rămâne cu acelaşi regim de detenţie

Judecătoria Aiud a respins cererea formulată de Alin Simota privind schimbarea regimului de detenţie.După analizarea solicitării, judecătorii de la Aiud nu i.au dat câştig de cauză omului de afaceri din Petroşani. “Respinge plângerea împotriva încheierii nr. 277/2015 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Aiud formulată de Simota Alin”, este decizia pronunţată de judecătorul de caz.

simota_alin_tifet1_75819700

Cererea lui Alin Simota a fost formulată la finele lunii mai şi a avut un singur termen de judecată până la pronunţarea definitivă a instanţei. „Deținutul, nemulțumit de propunerea comisiei pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, a utilizat căile de atac prevăzute de Legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, sens în care acesta a depus o plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate și ulterior a formulat o contestație la Judecătoria Aiud, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere”, a declarat inspectorul principal de penitenciare Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, explicând astfel de ce Simota a apelat la instanţa de judecată.

Alin Simota se află în arest după ce a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »