Monica Iacob – Ridzi s-a reîntors în Penitenciarul de la Gherla

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob – Ridzi, a fost transferată de la Jilava înapoi la Penitenciarul Gherla din judeţul Cluj, pe motiv că este mai aproape de locul său de domiciliu.

ridzi_59700800

În luna martie, Monica Iacob – Ridzi a fost transferată de la Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza afecţiunilor de care suferă, însă acum a fost readusă la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla, care este una specială pentru femei. Motivaţia transferului a fost că Penitenciarul Gherla este cea mai aproape de zona sa de domiciliu, respective petroşani – judeţul Hunedoara.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în  data de16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Din cauza stării sale de sănătate, Ridzi a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava.

[slideshow_deploy id=’22083′]



(Următoarea știre) »