EMIL PĂRĂU, OMUL CARE A SALVAT SATUL BUNICILOR SĂI DE LA DISPARIȚIE / VIDEO

parau-la-kanaldUndeva, între judeţele Hunedoara şi Alba, mai exact la graniţa dintre ele, se află un cătun, părăsit odinioară de către localnici. Nea’ Aron, spune că erau acolo 42 de familii. Cătunul Burtuc s-a comasat cu Roşca şi această denumire din urmă a rămas aşa, definitiv. Dar omul de afaceri Emil Părău nu s-a împăcat cu situaţia. Românul a revenit acolo unde a făcut primii paşi, unde a fost crescut de părinţii săi. Pe acele meleaguri, bunicii săi i-au fost sfetnici şi bucuria primilor ani de viaţă.

Emil Părău, a venit să refacă cu mare grijă casa părintească. A început să reamenajeze casa părintească, iar în scurt timp transformarea a uimit pe toată lumea. Aşa i-a venit o idee pentru unii nebunească: Să cumpere tot ce a mai rămas din vechiul sătuc ca să îl readucă la viaţă. Speră că oamenii se vor întoarce acolo ori că turiştii vor sosi şi ei ca să se relaxeze, să viziteze locurile şi să vadă minunea făcută de sufletul unui localnic, ajuns astăzi om mare.

Acum doi ani reporterii postului românesc de televiziune Kanal D descopereau faptele sale şi realizau un reportaj pe care îl puteţi viziona în cele ce urmează:

[slideshow_deploy id=’22083′]