Criminalii minori, păstraţi în stare de arest

Cei trei minori care au îngrozit o ţară întreagă după ce au bătut şi violat o femeie fără adăpost, care ulterior a murit, rămân în arest. Toşi trei sunt învinuiţi de omor calificat.

violAdolescenţii ar fi vrut să fie trimişi acasă, în arrest la domiciliu, sau chiar să fie puşi sub control judiciar, dar magistraţii Tribunalului Hunedoara le-au respins cererea. “Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţi, măsură pe care o menţine. Respine cererile de revocare sau înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu”, au hotărât luni judecătorii hunedorei. Cei trei minori au îngrozit o ţară întreagă după ce au dat dovadă de o cruzime fără margini. Au bătut, violat şi tâlhărit o biată femeie din Deva şi au lăsat-o în mijlocul străzii. Victima s-a stins ulterior pe un pat de spital, iar pentru ea a fost organizată în centrul Devei şi o manifestare de protets prin care opinia publică a cerut pedepse dure pentru făptuitori. Cei trei sunt Raul Cristian Adafinei (14 ani), Vasile Sîngurelu (15 ani) şi Daniel Sîngurelu (15 ani).
Procurorii au precizat că, în cursul nopţii de 9 august 2015, după ce, în prealabil, au urmărit-o pe femeia fără adăpost, cu intenţia de a o agresa şi deposeda de bani, Daniel Sîngurelu şi Vasile Sîngurelu i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele până ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa, ajutaţi fiind şi de Raul Adafinei. “Agresorii au târât-o în partea laterală stânga a scărilor de acces în clădirea IPH Deva, unde minorul Vasile Sîngurelu, profitând de stare de inconştienţă a victimei, a întreţinut un raport sexual cu aceasta, ajutat fiind de ceilalţi doi minori, iar apoi, toţi cei trei au deposedat-o de o sumă infimă de bani şi o parte din bunurile ce le avea asupra ei. După comiterea faptelor, cei 3 inculpaţi minori au părăsit locul faptei, abandonând victima în stare de inconştienţă”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. Victima a suferit leziuni craniene şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva. În ciuda eforturilor medicilor de a-Ii salva viaţa, femeia s-a stins. Cei trei agresori au fost supuşi unor expertize medico-legală privind stabilirea discernământului, în urma cărora s-a stabilit că toţi au avut discernământul păstrat la data comiterii faptelor. “Faptele comise de cei 3 inculpaţi minori sunt de o gravitate sporită, aducând atingere atât dreptului de proprietate, cât şi integrităţii fizice, psihice şi morale a cetăţenilor, indiferent de condiţia lor socială, dar şi integrităţii şi libertăţii sexuale, pentru toate aceste infracţiuni legiuitorul prevăzând pedepse aspre, cuprinse între 5 – 12 ani închisoare şi interzicerea exercitării unor drepturi”, au mai precizat anchetatorii.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]