Raport de expertiză în dosarul ex-managerului de la Spitalul Lupeni

La Curtea de Apel Alba Iulia procesul dintre ex-managerul Spitalului Lupeni, Mariana Mateescu, şi Direcţia de Sănătate Publică – Spitalul Municipal Lupeni capătă noi dimensiuni.

mateescu-400x260

Deşi vorbim despre faza de apel, magistraţii au acceptat întocmirea unui raport de expertiză care să denote dacă a existat sau nu prejudicial despre care se face vorbire în documentele de trimitere în judecată a  fostului manager. Astfel, la ultimul termen de judecată, magistraţii de la Curtea de Apel au dispus amânarea cauzei pentru data de 19 noiembrie, “în vederea depunerii raportului de expertiză şi pentru audiere martori”.

De precizat că la Alba Iulia se judecă apelul în dosarul în care Mariana Mateescu a fost acuzată şi condamnată de prima intanţă pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe fond, sentinţa în acest caz a fost pronunţată în data de 4 februarie, când judecătorii de la Petroşani au decis condamnarea la un an de închisoare cu suspendare a Marianei Mateescu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii si a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi. Prin aceeaşi sentinţă a fosta dmisă şi acţiunea civilă formulată de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara – Autoritatea Administraţiei Publice Locale Lupeni – Spitalul Municipal Lupeni şi obligă inculpata să achite suma de 45.987, 65 lei cu titlu de despăgubiri civile către aceasta. Dosarul penal în care a  fost condamnată a ajuns pe rolul instanţei la începutul lunii iunie 2013.

[slideshow_deploy id=’19661′]