SE DĂ STARTUL LA DEPUNEREA CERERILOR PENTRU AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE

Începând cu ziua de luni ,12 octombrie 2015, la Serviciul Public pentru Asistență Socială Petroșani  pot fi depuse  cererile pentru a beneficia de ajutorul de încălzire. În acest an nu sunt modificări în ceea ce privește actele necesare care trebuie depuse la dosar.

subventii-740x360

Cererile au fost primate de SPLAS, iar o parte dintre ele pot fi ridicate și de la Termoficare.

“Noi vom începe preluarea dosarelor de săptămâna viitoare de luni. Deja am primit un set de cereri, pentru că este obligativitatea noastră de a le face. Am fi vrut să ne apucăm mai devreme, dar am crezut că se vor mai face modificări legislative, pentru că în fiecare an a mai apărut câte ceva. Oamenii pot ridica aceste cereri și de la Termoficare.” a declarat șefa SPLAS, Cristina Mraz.

Actele necesare sunt aceleași ca și până acum, dar lista cu tot ce trebuie depus la dosar va fi afișată atât la Splas, cât și la primăria din Petroșani

Actele nu s-au schimbat, pentru că nici legea nu s-a schimbat.Noi le vom afișa inclusiv la primărie. Actele necesare, pe lângă cerere sunt  contractul de casă, actele de venituri, de stare civilă, copie xerox după actele de identitate și certificatele de naștere insclusiv ale copiilor,  actele doveditoare privind bunurile deținute, adeverință care să ateste că nu au alte venituri impozabile decât cele declarate, dar și copie după ultimul raport de verificare al centralei pe gaz și factura de plată, deci sunt aceleași acte ca și până acum. De luni suntem pregătiți să începem, avem noi angajați pentru că am creat un compartiment special pentru ajutoare de încălzire și sper că ne vom descurca.a adaugat Cristina Mraz

Ajutoarele pentru energie termică se oferă familiilor cu un venit net mediu lunar pe membru de familie între 0 şi 786 lei. Totodată, sunt oferite și persoanelor singure cu un venit net mediu lunar între 0 şi 1082 lei/lună.

Cele pentru gaze naturale, lemne şi combustibili petrolieri se oferă persoanelor ori familiilor cu venitul lunar pe membru de familie cuprins între 0 şi 615 lei, care nu deţin bunuri mobile/imobile sau terenuri şi care folosesc pentru încălzire energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

[slideshow_deploy id=’19869′]



« (Știre anterioară)