Protest la SE Paroşeni

 

Peste 100 de angajaţi de la Termocentrala Paroşeni au protestat miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc.

PAROContractul Colectiv de Muncă al angajaţilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara prevede plata în acord pentru toată lumea, iar asta înseamnă venituri diminuate pentru electricienii de la SE Paroşeni, plătiţi în acord indirect. “Este vorba de plata în acord. Cu toate că divizia minieră duce pe lângă cărbune şi piatră sau pământ a luat K (n.r. indicele de producţie) de 1.0016 la Lupeni şi 0.9994 la Vulcan, în timp ce energeticienii au luat un K de 0.9850. E un motiv de supărare şi pe bună dreptate. Mineritul ne trage la vale şi energeticienii primesc K-ul diminuat”, a declarat Cristian Iştoc, vicepreşedintele Sindicatului Muntele.

Protestul spontan s-a dezamorsat după ce oficialii CEH au purtat discuţii cu sindicaliştii şi au dat asigurări că situaţia se va rezolva, iar salariaţii uzinei nu vor avea fiannciar de suferit.

Pe de alta parte, Cristian Istoc a precuzat ca va actiona CEH în judecată pentru introducerea abuzivă a salarizării în acord.

 

 

 

[slideshow_deploy id=’19658′]