Siminel Iordache se judecă cu Tiberiu Iacob Ridzi

Siminel Iordache vrea bani de la Primăria Petroşani. După ce ani la rând autorităţile locale de la Petroşani au derulat contracte cu firma controlată de oimul de afaceri Siminel Iordache, acum acesta îşi cere partea. Pe rolul Tribunalului Hunedoara a fost înregistrat un dosar în care firma Keops a chemat la bară Consiliul Local Petroşani şi Municipiul Petroşani prin primar într-un dosar care are ca obiect “obligaţia de a face”. Termenul în acest dosar este stabilit pentru data de 22 octombrie.

pizap.com14452415743751

“Acţiunea are ca obiect returnarea investiţiei făcute în cinematograful Victoria înainte de a fi preluat din nou de către administraţia locală.  Dosarul de judecă pe fond, până la acest moment neavând nicio înfăţişare”, au declarat reprezentanţii administraţiei locale de la Petroşani.

În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL Petroşani. Doi ani mai târziu, însă, omul de afaceri Siminel Iordache a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. Locaţia a fost curăţată, atât în exterior, cât şi în interior, iar apoi municipalitatea a decis să ia înapoi clădirea pentru a putea finanţa proiectul din fonduri europene. Tocmai pentru aceste investiţii, omul de afaceri vrea să îşi recupereze banii.

[slideshow_deploy id=’19869′]