Semimaratonul internațional al Ungariei de la Varpalota are un câștigător din Petroșani

VARPALOTAEdiția a 28-a a tradiționalului semimaraton organizat la finele săptămânii trecute în localitatea ungară Varpalota, înfrățită cu municipiul Petroșani, a consemnat nu doar participarea unor sportivi amatori din Valea Jiului, ci și primul titlu obținut de un sportiv român la această competiție internațională.

Astfel, Gheorghe Codrea a devenit campion al acestei competiții la categoria de vârstă Veterani II (46-55 ani), parcurgând cei peste 21 de kilometri ai probei într-un timp de 1h:26min:10sec. Un timp foarte bun, dacă avem în vedere faptul că, la ediția dinn acest an, campionul absolut al competiției, Henry Kemboi a realizat un timp de 1:04:18 iar următorul clasat la secțiunea la care a concurat sportivul petroșănean, a obținut un timp de 1:33:39.

Și ceilalți 3 sportivi din Petroșani care au reprezentat în acest an România și Valea Jiului în concursul de la Varpalota au obținut rezultate onorante. Astfel, la categoria Veterani I (36-45 ani), Constantin Cîrlig s-a clasat pe locul al 10-lea, cu un timp de 1:44:17. Adrian Mraz a finalizat competiția pe locul al 12-lea la categoria de Veterani II (46-55 ani), cu un timp de 1:49:20. În fine, Eduard Anger s-a clasat pe poziția a 19-a la categoria Veterani I (36-45 ani) cu un timp de 1:54:01.

”Rezultatele echipei noastre au fost neașteptat de bune, dacă avem în vedere faptul că ne-am îndeplinit cu toții obiectivul cu care am pornit în acest concurs internațional, anume acela de a finalizat cursa cu un timp de sub 2 ore. Trebuie să fac precizarea că noi, toți cei 4 sportivi amatori care am reprezentat Petroșaniul la acest semimaraton suntem alergători montani, iar cirucitul de la Varpalota este unul de oraș, condițiile de alergare fiind total diferite”, a declarat Adrian Mraz.

La competiția din acest an din orașul maghiar înfrățit cu Petroșaniul au participat peste 300de sportivi din Ungaria, Italia, Austria, România, dar și câțiva sportivi reprezentând state din continentul african.

[slideshow_deploy id=’17454′]