Bătaie de joc la adresa persoanelor cu handicap

Rampa pentru persoanele cu handicap de la Inspectoratul de Stat în Construţii, realizată în bătaie de joc. Sunt locuri unde există construite rampe pentru persoanele cu handicap, însă majoritatea dintre acestea nu sunt accesibile persoanelor pentru care au fost realizate.

rampa

Cel mai elocvent exemplu în acest sens, este rampa de la sediul Inspectoratului de Stat în Construcţii, adică la acea instituţie care trebuie să vegheze la respectarea normelor în construţie. O persoană cu un cărucior cu rotile nu ar avea cum să ajungă în sediul instituţiei, pentru că scările sunt făcute doar de dragul de a fi.

rampa (1)

Poşta, primăria, Judecătoria sau teatrul din Petroşani sunt câteva dintre instiuţiile publice unde nu există nici măcar o rampă de acces pentru persoanele cu handicap.

rampa (2)

În alte locuri aceste căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi sunt construite, însă fără nicio noimă. Un exemplu în acest sens este chiar sediul Inspectoratului de Stat în construcţii, adică acolo unde oameni plătiţi trebuie să se asigure de îndeplinirea corespunzătoare a normelor de construcţie. Petroşănenii îi taxează pe aceaia care ignoră cu desăvârşire legile şi nu amenajează astfel de căi de acces şi pentru persoanele cu probleme locomotorii. Una dintre instituţiile care are amenajată rampă de acces corespunzătoare este biserica. Aici vin şi persoanele cu handicap care îşi găsesc alinarea în lăcaşul sfânt.

[slideshow_deploy id=’17454′]

 



(Următoarea știre) »