Banii europeni elimină avariile / Partea de a doua a proiectului de extindere şi modernizare a reţelelor de apă la un pas de implementare

 

De 250 de milioane de euro ar avea nevoie SC ApaServ Valea Jiului SA pentru a rezolva, în totalitate, problemele legate de alimentarea cu apă din Valea Jiului. Până acum, s-a derulat doar o primă parte a amplului program, în valoare de 40 de milioane de euro, bani care au mers pentru înlocuirea unei părţi a conductelor, precum şi extinderea acestora. Problemele, însă, nu s-au terminat şi asta s-a văzut şi în ultima perioadă, când mai multe avarii au lăsat pe sec mii de consumatori din Petroşani. Ultima dată chiar la sfârşitul săptămânii trecute, dar, de această dată, spune directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, a fost vorba despre o greşeală a constructorului care lucrează la un „by-pass” care să facă legătura dintre nordul Petroşaniului şi Cartierul Aeroport, aflat în sudul municipiului.

Conferinta de presa_1

„La sfârşitul săptămânii trecute, constructorul care lucrează pe centură, fără să vrea a atins şi a spart conducta, pentru că noi înlocuim acum această conductă.Prin ceea ce facem noi acum, din economii, legăm nordul Petroşaniului cu Aeroportul. În condiţiile acestea nu vor mai fi întreruperi de apă. Dacă nu este apă în Taia, băgăm apă din Valea de Peşti. Se face un fel de by-pass”, a explicat Costel Avram. Acesta precizează că avariile se produc, însă, şi din cauză că reţelele sunt foarte vechi, iar înlocuirea lor este cuprinsă în partea a doua a proiectului. „Dacă nu vom interveni repede cu investiţii, avem această soartă. Suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte demararea celei de-a doua părţi a  proiectului. S-au depus doate documentele pentru studiul de fezabilitate, asistenţa tehnică şi-a făcut datoria, cred că, undeva prin 10 noiembrie vom scoate la licitaţie primele lucrări, care încep cu Lupeniul şi Uricaniul. Valoarea celei de-a doua părţi a proiectului este de 89 de milionae de euro, cu TVA. Este un proiect amplu pentru noi. Din studiul de fezabilitate făcut la început, Valea Jiului ar avea nevoie de 250 de milioane de euro pentru a rezolva în totalitate problema apei şi a canalizării. În prima parte, 2007 – 2014, au fost 40 de milioane de euro, în partea a doua, 2014 – 2020, sunt 89 de milioane de euro, iar din 2020 să vedem ce va mai fi în continuare. Cert este că, fără aceşti bani, Valea Jiului rămânea fără apă”, a mai spus directorul ApaServ Valea Jiului SA.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]

 



(Următoarea știre) »