Curtea de Conturi a atras atenţia asupra afacerilor cu terenurile ApaServ  ale lui “Coco Păun & Apropiaţii”

După întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Coco Păun a întrerupt orice corespondenţă cu ApaServ Valea Jiului SA. Problema terenurilor trebuie, însă, neapărat rezolvată şi a  fost semnalată chiar şi de inspectorii Curţii de Conturi, dar soluţia este, în cele din urmă, în „ograda” CJ Hunedoara.

138366485268c44754

La ultima verificare pe care au făcut-o în teritoriu, inspectorii Curţii de Conturi au atras atenţia asupra necesităţii rezolvării cât mai urgente a problemei terenurilor pe care se află construcţii ale ApaServ pe care a pus, în acelaşi timp, ochii controversatul afacerist Constantin „Coco” Păun. Acelaşi om de afaceri care, pentru a-şi urmări interesul, s-a prezentat în audienţă la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, şeful instituţiei care trebuie, până la urmă, să găsească o soluţie la acestă încurcată problemă a terenurilor vândute printr-un sistem de tip suveică. Este vorba despre un teren de pe Jieţ pe care este amplasată o fostă pescărie a furnizorului de apă din Valea Jiului, dar şi cel de sub cabana ApaServ, de asemenea situată pe Jieţ, care au ajuns în atenţia controversatului afacerist Coco Păun sau a celor pe care susţine că îi reprezintă. Interesant este că, în timp ce bate la uşile instituţiei judeţene, Coco Păun a intrerupt orice corespondenţă cu cei de la ApaServ, pe care i-a bombardat până nu de mult. “Cu noi, cu conducerea SC ApaServ, nu a mai avut nicio discuţie. Ultima dată când ne-am întâlnit, i-am cerut hârtiile şi de atunci totul s-a terminat. Nu a adus niciun act care să ateste că el este proprietar pe trenul de sub cabană, dar se pare că există o problemă cu tot ceea ce are el luat până acum. Cei care trebuie să se pronunţe sunt oamenii legii, care vor spune dacă are sau nu dreptate”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

Reamintim că, nu acum mult timp în urmă, oficialii de aici s-au trezit contactaţi de Coco Păun care le-a solicitat să elibereze un teren aflat sub cabana societăţii de apă. Un alt teren în discuţie se află tot pe Jieţ şi este o pescărie situată lângă staţia de tratare a apei, aflată în imediata apropiere a casei lui Coco Păun. De fapt acesta a fost primul pentru care s-a început bătălia în instanţă. O bătălie lungă ce pare să nu se mai sfârşească pentru că, atunci când juriştii  societăţii îşi trag sufletul mai apare un contract de vânzare – cumpărare sau un nou proprietar. De precizat că, în acest caz, situaţia a fost complicată, în realitate, de cei de la Consiliul Judeţean, care nu şi-au găsit timpul necesar să întabuleze acele terenuri pentru care, spun oficialii ApaServ, există decrete de expropriere. Iar acolo unde nu sunt astfel de decrete, în favoarea lor “lucrau” prevederile Legii 10, care stabilea despăgubiri, ori atribuirea altor terenuri şi nu a celor de utilitate publică! Aşa că, până la urmă, cei care trebuie să descâlcească problema sunt chiar oficialii CJ Hunedoara.

 

 

[slideshow_deploy id=’24093′]