NUMAI INVESTIȚIILE EUROPENE VOR REDUCE AVARIILE LA REȚELELE DE APĂ DIN VALEA JIULUI

Desele avarii care generează restricții în alimentarea cu apă potabilă demonstrează că Apa Serv Valea Jiului are încă nevoie de investiții semnificative în modernizarea rețelelor, peste tot in Valea Jiului. Încă o dovadă concretă a acestui lucru vine după ce, în cursul zilei de marți, 27 octombrie, la Aninoasa, o spărtură a conductei de apă care alimentează cetățenii din strada Cătănești a lăsat zeci de gospodării fără apă. Echipele de muncitori ale SC Apa Serv s-au mobilizat și, până la miezul nopții au făcut reparațiile necesare, reluând furnizarea apei potabile.

20151028_112701

Din nefericire, în cursul zilei de astăzi, pe aceeași conductă a apărut o nouă spărtură, la o distanță de circa 10 centimetri, generând o nouă restricție pentru efectuarea de reparații.

 

”Problema aceasta de la Aninoasa ne arata  vulnerabilitatea magistralei de apă potabilă de la Valea de Pești la Petroșani, care este foarte uzata  și care generează iată, astăzi aici, mâine în altă parte, avarii peste avarii. Asta arată că este nevoie de urgență de programe de investiții în modernizarea magistralei. Sigur că echipele de la Apa Serv acționează imediat și intervenim cu reparații. Din păcate, nici din bugetul firmei și nici din bugetul primăriilor nu se pot realiza investițiile care să înlăture însă pericolul altor avarii. Iată de ce, este cât se poate de evidentă necesitatea de a continua proiectele de investiții pe bani europeni pentru modernizarea rețelelor, astfel încât problemele de acest fel să fie eliminate și noi să putem asigura cetățenii de furnizarea apei 24 de ore din 24. Altfel, aceste avarii pot apărea oriunde și oricând, în toată Valea Jiului. De aceea, în partea a doua a proiectului european pe care-l vom derula între 2014 și 2020 este obligatorie realizarea acestei investiții”, explică directorul Apa Serv, Costel Avram.

20151028_112843

Acesta precizează că lucrurile sunt și mai complicate odată cu finalizarea unor lucrări de asfaltare la infrastructura rutieră, care fac mult mai complicate săpăturile necesare pentru remedierea defectelor la principala magistrală de apă din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’21426′]