Monede de aur, bijuterii şi documente ridicate de poliţişti

 

Captură importantă a poliţiştilor, după descinderile de joi, care au vizat şi Judeţul Hunedoara. Oamenii legii au ridicat 17 monezi de aur, documente de evidenţă contabilă, bijuterii, bunuri mobile şi imobile.

descinderi-arhiva

Activitățile s-au desfășurat în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, totodată fiind puse în aplicare 46 de mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 monezi din aur, 4 autoturisme în valoare de peste 50.000 de euro, bunuri mobile în valoare de 5.000.000. de lei, documente contabile, bijuterii de aproximativ 40.000 de lei precum şi diferite sume de bani.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) a 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

40 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, opt dintre acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunerea corespunzătoare.

În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  evaziune fiscală şi spălare de bani. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]

 (Următoarea știre) »