Veşti bulversante pentru minerii de la Petrila care pleacă la Lonea. Îşi păstrează vechimea, dar şi-ar putea pierde încadrarea!

 

De parcă nu ar fi fost suficientă tristeţea pierderii locului de muncă, pentru minerii de la Petrila problemele ar putea să înceapă abia acum. Vorbim despre cei care se vor muta de la  Mina Petrila la Lonea care,  în realitate, nu pleacă prin transfer, aşa cum impropriu s-a spus.

mineri-sursa-www.impactingorj.com_

Practic, îşi vor semna lichidarea la Petrila şi apoi îşi vor face, de la capăt, formele de angajare la Lonea. O situaţie cu dus – întors, în condiţiile în care îşi păstrează nealterată vechimea în muncă, dar s-ar putea trezi angajaţi pe posturi de muncitori necalificaţi, de exemplu. “Nu am avut discuţii cu privire la forma de angajare a acestor persoane, eu am putut doar să fiu de acord cu aceste încetări de contract colectiv de muncă. Vorbim despre încetare şi reangajare a acestor personae, urmând ca cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara să ne dea toate informaţiile cu privire la modul de reangajare”,a  explicat directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel.  În această situaţie  sunt 50 de persoane, dintre care 27 sunt mineri direct productivi, pentru care viitorul profesional ar putea fi sumbru. “Vechimea în câmpul muncii are continuitate, pentru că nu există nicio perioadă de inactivitate de la momentul plecării la momentul reangajării în cealaltă societate, în schimb, nivelul de salarizare şi meseriile în care vor fi încadraţi sunt la latitudinea conducerii CEH”, a mai spus Anghel.

Vineri, la Mina Petrila a fost scoasă ultima tonă de cărbune, urmând ca o parte a angajaţilor de aici  să mai lucreze până la data de 31 decembrie, dar doar la partea de închidere de subteran.

[slideshow_deploy id=’22083′]