Maria Vulcu, condusă de sute de oameni pe ultimul drum

Zeci de coroane de flori şi lacrimi nesecate. Aceasta a fost atmosfera, astăzi, în Simeria, acolo unde peste cinci sute de persoane, prieteni, foști colegi și cunoscuți au însoțit-o pe ultimul drum, pe Maria Vulcu, tânăra care a pierit vineri seara în Iadul din Clubul Colectiv din București.

pizap.com14465585245802

 

Un ceremonial sobru, oficiat de un sobor de preoţi, şi o mulţime de întrebări ale căror răspunsuri, însă, nu vor putea şterge lacrimile săpate pe chipul familiei şi al prietenilor Mariei, tânăra arhitectă din Deva pentru care destinul s-a frânt brusc la doar 30 de ani. Înmormântarea a avut loc în cimitirul din orașul Simeria şi zeci de coroane de flori au însoțit cortegiul funerar în drumul spre cimitir.

Maria Vulcu a absolvit Liceul de Arte “’Sigismund Toduță” din Deva, iar apoi Facultatea de Arhitectură din Timișoara. Fosta ei dirigintă, Rodica Molnar, a descris-o pe Maria ca fiind unul dintre elevii foarte buni, într-o clasă de elită, în care toți copiii au terminat liceul cu medii de 9 și 10. Avea un viitor luminos înainte, iar cariera abia i se deschidea dar vineri pentru ea s-a tras cortina. După un master în domeniu, Maria şi-a deschis un cabinet de arhitecură şi apoi s-a mutat în Capitală. Sfârşitul ei a  fost abrupt şi nedrept, tânăra pierind în incendiul ucigaş din Clubul Colectiv din Bucureşti. Maria a mers, vineri seară, împreună cu câțiva prieteni la concertul trupei „Goodbye to Gravity” și nu a reușit să scape din infernul care a cuprins clubul.

În prezent, în Spitalul de Arși se mai află internată o tânără din Deva, starea ei de sănătate fiind mai bună. De asemenea, între răniți se mai află un tânăr de 21 de ani, din Petroșani, Radu Sienerth, student la ASE București, acesta aflându-se în stare gravă.

[slideshow_deploy id=’13836′]