Află adevăratul motiv! De ce a demisionat Victor Ponta și cine l-a sfătuit să ia această decizie ?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-ar fi transmis lui Victor Ponta că este cazul să demisioneze în urma protestelor din Bucureşti şi a scandalului provocat de liderul UNPR, Gabriel Oprea, în condiţiile în care PSD nu mai dorea să fie asociat cu UNPR, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax

06-07-ponta-victor-evz-nd-08

În urma protestelor de amploare de marţi seară, din Capitală, preşedintele PSD Liviu Dragnea a avut o serie de discuţii cu alţi lideri ai partidului, printre care preşedintele executiv Valeriu Zgonea, în care s-ar fi decis ca actuala coaliţie să nu continue într-o formă care să conţină şi formaţiunea lui Gabriel Oprea, UNPR. În urma primelor discuţii, potrivit unor surse social-democrate, Valeriu Zgonea şi-a arătat disponibilitatea de a demisiona din fruntea Camerei Deputaţilor, pentru a transmite un „semnal”.

Ulterior, au avut loc şi discuţii cu premierul Victor Ponta, care ar fi fost informat cu privire la hotărârea PSD.

În aceste condiţii, potrivit surselor contactate de MEDIAFAX, Liviu Dragnea i-a „recomandat” lui Victor Ponta să demisioneze, având în vedere că Executivul nu poate fi susţinut în Parlament fără sprijinul UNPR, pe care social-democraţii nu mai vor să mizeze.

O ultimă discuţie a avut loc miercuri dimineaţa, în urma căreia Liviu Dragnea a ieşit public şi a anunţat că premierul Victor Ponta îşi depune mandatul. Social-democraţii au hotărât şi să nu mai negocieze cu UNPR viitoare formule de guvernare.

[slideshow_deploy id=’22083′]

Sursa: Mediafax