Control la sânge: 10 avertismente şi 6 amenzi aplicate de ISU

Chiar şi după tragedia din Colectiv, sunt patroni de cluburi care continuă să ignore normele minime de PSI. Nu îşi pun în pericol doar afacerile lor, ci şi vieţile celor care vor să se distreze.

controale-isu-gorj2-740x360

Reprezentanţii ISU Hunedoara au fost în control şi au descoperit numeroase nereguli. Acţiunile de verificare au avut loc în perioada 05 – 08.11.2015 şi au fost făcute de inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal”. În total, au fost efectuate un număr de 9 controale de prevenire la operatori economici cu specific de alimentaţie publică – respectiv cluburi, baruri, discoteci – din Deva, Petroşani şi Haţeg, autorizate sau neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu.  „În urma controalelor au fost constatate un număr de 14 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 10 avertismente şi 6 amenzi contravenţionale, în cuantum de 37.000 lei, iar în cazul unui operator economic a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării  construcţiei”, a declarat Viorel Demean, inspector şef al ISU HUnedoara.

Potrivit echipelor de control, cele mai frecvente abateri de la normele legale sunt legate de nereguli cu caracter tehnic, identificate în obiectiv, din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, dar şi deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor.

În contextul tragicului eveniment produs in data de 30.10.2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost planificate şi desfăşurate o serie de activităţi de prevenire, la obiective cu specific de alimentaţie publică, de pe raza Judeţului Hunedoara. Controalele au urmărit în mod special respectarea prevederilor documentaţiilor tehnice care au stat la baza edificării acestor construcţii în ceea ce priveşte numărul maxim de persoane, asigurarea căilor de evacuare corespunzător numărului de persoane, înlăturarea improvizaţiilor de la instalaţiile electrice şi de la mijloacele de încălzire, verificarea coşurilor pentru evacuarea fumului, funcţionarea iluminatului de siguranţă pentru evacuare, funcţionarea instalaţiilor de semnalizare/ stingere a incendiilor (după caz), asigurarea dotării cu mijloace de primă intervenţie (stingătoare).

[slideshow_deploy id=’22083′]