Exploziv! O firmă specializată în “cultivarea cerealelor şi a plantelor” a reabilitat Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Petroşani. Numitorul comun – Mia Albescu

Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani a  fost reabilitată, anul trecut,de un SRL din Petroşani care are ca principal obiect de activitate declarat “cultivarea cerealelor (exclusiv orez) şi a plantelor”, SC Osman Cereale SRL. Firma este administrată de directorul Casei de Cultură Ion Dulămiţă din Petroşani, iar contarctul este de 100.000 de lei.

osman_cereale

În anul 2014, Consiliul Local Petroşani a decis suplimentarea bugetului acordat Spitalului de Urgenţă din Petroşani cu suma de 100.000 de lei, sumă utilizată pentru efectuarea unor reparaţii şi igienizări la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Petroşani.Lucrarea a fost atribuită, de reperezentanţii spitalului – după cum afirmă reprezentanţii municipalităţii – către un SRL din Petroşani a căruit obiect principal de activitate declarat este “cultivarea cerealelor (exclusiv orez) şi a plantelor”. Certificarea în domeniu este dată şi de diploma acordată de site-ul specializat www.listafirme.ro, care a acordat locul I acestei societăţi în domeniul “Agricultură, vânatoare şi servicii anexe”. Chiar dacă, la prima vedere, nimic nu leagă societatea Osman Cereale SRL de lucrările pe care le-a efectuat, din bani publici, la Secţia de Pediatrie a SUP, experienţa arată că, de regulă, pe lângă principalul obiect de activitate, societăţile au ca obiect secundar multe altele, aşa că societatea, care are sediul pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 100 B, adică la Casa de Cultură, să fie calificată şi în acest domeniu. Oricum, managerul SUP, dr. Alin Vasilescu spune că lucrările efectuate la Pediatrie sunt în regulă din punct de vedere calitativ.

mia-albescuMia Albescu, “numitorul comun”

Osman Cereale SRL este o firmă înfiinţată în anul 2012. Un an mai târziu, firma şi-a mutat sediul la Petroşani, în incinta Casei de Cultură “Ion Dulămiţă”, iar în structura acţionariatului apare şi directorul instituţiei, Maria “Mia” Albescu, cea care preia la scurt timp toate părțile sociale ale firmei. De precizat că datele oficiale relevă faptul că în 2012, 2013 şi 2014 societatea Osman Cereale SRL Petroşani a avut ZERO angajaţi declaraţi.  Mia Albescu este cercetată penal la ora actuală de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită şi fals intelectual. Procurorii au reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2015, aceasta a pretins și apoi a primit suma de 7.000 de lei de la inculpatul Ilas Marius Valentin, în schimbul întocmirii în fals, în calitatea sa director al Liceului Apollonius din Petroșani, a unor documente privind situația școlară completă a unui martor denunțător, respectiv adeverință și foaie matricolă, care atestau în mod nereal parcurgerea de către acesta din urmă a patru ani de studii liceale la unitatea respectivă de învățământ, în perioada 2011-2015.

 

 

osman_cereale1

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »