Lista neagră a politicienilor hunedoreni cu probleme în justiţie!

Patru hunedoreni se află pe lista neagră a oamenilor politici de la nivel naţional care au probleme în justiţie. O listă întocmită de Iniţiativa România, organizaţie înfiinţată în urma protestelor de stradă, care a cerut liderilor PSD, PNL, UDMR, UNPR, ALDE şi MP excluderea din partid a 128 de politicieni cu dosare penale sau condamnări, în special pentru fapte de corupţie.

pizap.com14475967760861

Mircea Ioan Moloţ – fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint – fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Mircia Muntean – deputat PSD şi Dan Radu Ruşanu – fost deputat PNL sunt cei patru politicieni aflaţi pe lista neagră prezentată de Iniţiativa România, care cere liderilor politici excluderea din partid a tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe, demisia acestora din funcţiile publice deţinute şi angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor la alegerile din 2016. În total, lista neagră prezentată de Iniţiativa România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni care au fost inculpaţi – 57 de deputaţi sau eurodeputaţi, 26 de senatori, 28 de preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene şi 17 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ- şi a fost realizată pe baza informaţiilor din presă şi de pe site-ul DNA.

Pentru ce se află pe listă hunedorenii

 Astfel, despre Tiberiu Balint, fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara, aceştia arată că este urmărit penal pentru luare de mita, fals in inscrisuri si spalare de bani. Mircea Ioan Molot este urmărit penal pentru trafic de influenta, luare de mita, folosirea influenteiori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,spalare de bani, conflict de interese si detinerea fara drept a unui documentce contine informatii secrete de stat.

Deputatul Mircia Munteanu este condamnat definitiv cu suspendare pentru abuz în serviciu și urmărit penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, în timp ce fostul deputat Dan Radu – Ruşanu (fost preşedinte ASF) este trimis în judecată de DNA pentru constituirea unui grup infracţionalorganizat, influenţarea declaraţiilor, favorizarea făptuitorului, folosirea autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Lista completă poate fi consultată la adresa: https://initiativaromania.wordpress.com

 

[slideshow_deploy id=’19661′]