Lupeni/ Amenzile prea mici lasă vacile libere pe domeniul public

În timp ce vacile pasc nestinghertite pe domeniul public din Lupeni, primarul Cornel Resmeriţă reclamă amenzile prea mici, care nu îi descurajează pe proprietarii acestora. Până acum, însă, nu a fost luată nicio măsură pentru majorarea sancţiunilor.

vaci_lupeni

Un consilier local din Lupeni, Cristian Roşu, a pus din nou problema animalelor de pe domeniul public. Pe lângă câinii comunitari, acum şi vacile par fără stăpân şi au pus stăpânire pe zonele unde mai pot să pască ceva iarbă.

vaci_lupeni1

„Ca urmare a nemulţumirilor dumneavoastră, am solicitat amendarea posesorilor de animale lăsate libere pe domeniul oraşului Lupeni . După cum vedeţi, vocea dumneavoastră şi a mea în Consiliul Local continuă să fie sfidată, animalele pasc liniştite şi alene în cartierul Barbateni (ca de altfel în toate cartierele Lupeniului), aşa că nu-mi rămâne decât să anunţ deschiderea unei expoziţii de animale şi să invit copiii să le hrănească şi să facă fotografii cu ele. Deocamdată beneficiem de câini, vaci şi porumbei, dar promitem să ne extindem. Făcând haz de necaz, solicit în continuare Primăriei Lupeni să pună în practică solicitările pe care Consiliul Local i le adresează”, s-a adresat Cristian Roşu localnicilor din Lupeni care au reclamat această problemă.

vaci_lupeni2

Primaru Cornel Resmeriţă susţine că poliţiştii locali dau amenzi celor care îşi lasă animalele pe domeniul public, dar cuantumul amenzilor este prea mic şi nu îi afectează pe proprietarii animalelor.

vaci_lupeni5

Cu toate acestea, până acum edilul nu a propus consilierilor locali un proiect de lege privind majorarea acestor amenzi, care să rezolve problema.

vaci_lupeni4

 

[slideshow_deploy id=’17450′]