Pentru a primi ajutorul de încălzire pentru tot sezonul rece, cererile mai pot fi depuse până vineri

Autorităţile locale acceptă cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinţei până în luna martie inclusiv, potrivit legislaţiei aflate în vigoare. Totuşi, persoanele care depun solicitările după data de 20 noiembrie nu mai pot beneficia de ajutor pentru toată perioada sezonului rece.

ajutoare-incalzire

Persoanele singure şi familiile cu venituri mici au posibilitatea de a cere lunar, în timpul sezonului rece, ajutorul de stat pentru încălzirea locuinţei, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011.

Astfel, persoanele care solicită ajutorul până pe 20 noiembrie încă mai pot beneficia de acesta pentru toată perioada cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie, chiar dacă au ratat termenul-limită iniţial (15 octombrie). Cei care vor depune cererea între 21 noiembrie şi 20 decembrie vor putea să primească bani pentru căldură începând cu luna decembrie.

Pentru a cere ajutorul, consumatorii vulnerabili trebuie să depună la primărie o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, precum şi acte doveditoare.

Ajutorul de încălzire este acordat doar pentru principalul sistem de încălzire folosit la domiciliu/reşedinţă, pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale sau lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]

avocatnet.ro