Datoriile la bugetul de stat şi către furnizori au propulsat Societatea de Închideri Mine Valea Jiului direct pe locul I la firme de succes

Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului a fost desemnată de oficialii Camerei de Comerţ şi Industrie a României direct e locul I, grupa “Extracţia cărbunelui superior”, categoria Întreprinderi foarte mari.

pizap.com14484538522851

Reprezentanţii CCI Hunedoara au anunţat evenimentul şi au precizat că, la fel ca şi celelalte firme premiate, SNIMVJ „ne reprezintă cu mândrie judeţul”. CCI a anunţat că “Gala excelenţei în afaceri – Topul firmelor din judeţul Hunedoara este un simbol în recunoaşterea şi promovarea performanţei adevărate şi oneste a activităţii firmelor hunedorene, fiind competiţia în afaceri care a câştigat an de an faimă şi prestigiu, atât la nivel local cât şi naţional, datorită metodologiei unitare la nivel naţional, a indicatorilor fără echivoc luaţi în calcul şi a seriozităţii de care toţi factorii implicaţi au dat dovadă. Gruparea firmelor se face ţinând cont de domeniul de activitate, mărimea firmei, iar indicatorii luaţi în calcul, cu ponderi diferite, se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat”.

Paradoxal, reprezentanţii SNIMVJ nu s-au prezentat să-şi ridice diploma şi trofeul, asta şi pentu că nimic nu este gratis, iar certificarea calităţii se plăteşte. Pentru diplomă, trofeu şi un catalog care cuprinde toate firmele câştogătoare preţul era fix de 1.400 de lei, plus TVA.

Directorul SNIMVJ, Aurel Anghel, a recunoscut că nu a fost la gală şi a declarat că “nu m-am dus să iau diploma, pentru că nu reflectă realitatea. Dacă eram  o societate fără probleme, poate că alta era situaţia”.

SNIMVJ are la ora actuală datorii restante către furnizori în valoare de 9,5 milioane de lei, iar la bugetul de stat societatea mai are de plată alte 5,3 milioane de lei. În acelaşi timp, de la Complexul Energetic Hunedoara suma care trebuie încasată este de 41 de milioane de lei, din care 30 de milioane de lei depăşesc 60 de zile.

[slideshow_deploy id=’24093′]