Braconierii au intrat în vizorul jandarmilor hunedoreni

Jandarmii montani din judeţul Hunedoara vor avea ca arie de competenţă şi judeţele învecinate după implicare Jandarmeria Română în Proiectul LIFE Connect Carpathians.

pizap.com14493882843601

Structura de jandarmi montani constituită la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara a primit competență teritorială pe întreaga suprafață de desfășurare a proiectului, care cuprinde ariile naturale din regiunea denumită Coridorul Ecologic Apuseni — Meridionali. Acesta leagă Munții Apuseni de Carpații Meridionali, din județele Albă, Arad, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara și Timiș, fiind format din 17 situri Natura 2000. În perioada următoare jandarmii montani din cadrul acestei structuri vor desfășura misiuni în județul Caraș Severin și vor colabora cu instituțiile din acest județ pentru protejarea biodiversității în siturile Natura 2000: Rusca Montană, Retezat, Munții Țarcu, Coridorul Rusca Montană — Țarcu — Retezat.

Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană și implementat de Fauna & Flora Internațional, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Asociația Zarand, vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesați, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanță comunitară.

În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea conviețuirii între comunitățile locale și speciile sălbatice și prevenirea și combaterea braconajului.

[slideshow_deploy id=’24093′]