Telegondola din Straja va funcţiona doar din 20 decembrie

 

Există telegondolă, dar nu funcţionează. Este vorba de staţiunea montană Straja, singurul loc din ţară unde se schiază, dar turiştii care vin aici trebuie să urce la munte cum pot şi asta din cauză că telegondola spre staţiune încă nu a fost pusă în funcţiune. În tot acest timp, edilii locali susţin că abia în data de 20 decembrie va porni telegondola.

telegondola-straja

“În data de 20 decembrie vom porni gondola. Până atunci turiştii urcă cu maşinile până sus la munte”, a declarat Cornel Lungan, viceprimarul municipiului Lupeni.

În acest sens, consilierii locali din Lupeni au aprobat şi achiziţionarea de servicii de funcţionare pentru telegondola din Straja. Acest lucru presupune plata salariilor si a contributiilor pentru cei 11 angajati care deservesc telegondola. În ceea ce priveşte eliminarea haosului din staţiune, edilii subliniază că şi anul acesta se va apela la bariera care limitează accesul în munte. Accesul autoturismelor în staţiunea montană Straja va fi restricţionat în momentul în care parcările din munte sunt ocupate în proporţie de 100%.

“Va fi barieră, astfel că în munte nu vor urca mai mulţi cu maşinile decât numărul de locuri de parcare disponibile”,  a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



(Următoarea știre) »