Contestaţia în anulare formulată de deputatul Mircia Muntean, respinsă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare formulată de deputatul hunedorean Mircia Muntean, prin care acesta contesta rechizitoriul procurorilor prin care a fost trimis în judecată pentru că a condus băut.

Mircia-Muntean

A fost ultima şansă – pe cale judecătorească – a lui Mircia Muntean de contestare a materialului penal în urma căruia dosarul a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iniţial a formulat contestaţie, care a fost respinsă, pentru ca acum aceeaşi soartă să o aibă şi contestaţia în anulare, care a fost declarată de judecători drept “inadmisibilă”. Sarabanda contestaţiilor înaintate judecătorilor ICCJ a început după ce, la termenul din data de 28 iulie, în dosarul principal, magistraţii au respins ca nefondate “cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Muntean Mircia. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr.592/P/2014 din 06 mai 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind pe inculpatul Muntean Mircia, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii”.

Lucrarea penală în care inculpat este Mircia Muntean a fost instrumentată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație, care a dispus trimiterea în judecată a deputatului hunedorean sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe.

[slideshow_deploy id=’13835′]