Rezervaţia de zimbri de la Haţeg are un nou membru

Lovită de boala „limbii albastre”, rezervaţia din pădurea Slivuţ-Haţeg îşi revine dovadă fiind şi noua minune, un puiuţ adus pe lume de câteva zile de o femelă „importată” din Germania şi care a rămas gestantă în stabiliment. ”După prima consultație a medicului veterinar, puiul este bine, vioi, suge normal, este sănătos. Ne bucurăm că rezervația începe să-și revină, iar munca noastră începe să dea roade. Sperăm să treacă cu bine peste perioada de iarnă”, a spus directorul Direcției Silvice Hunedoara, Radu Crișan.

pui de zimbru hateg 18 iulie 2012 (1)

Angajații Rezervației Hațeg-Slivuț au respectat tradiția numelor ce sunt date puilor de zimbri, toate începând cu Ro, de la România.  Puiuţul a fost botezat Roland, partea a doua numelui duce cu gândul la Germania, țara de unde provine mama sa, a explicat Radu Crișan. Puiul se află într-un țarc alături de mama sa, pentru a fi protejat, o perioadă, de exemplarele mature.

Romanca zimbru (2)

Rezervația Hațeg-Slivuț s-a confruntat, în urmă cu un an, cu o serie de șapte decese în rândul populației de zimbri, în cazul a cinci dintre acestea fiind stabilit că animalele sufereau de boala „limbii albastre”. În prezent, în rezervație trăiesc șapte zimbri — trei femele și patru masculi, cel mai tânăr fiind puiul Roland.

zimbrii rezervatie hateg (7)_resize

[slideshow_deploy id=’19661′]