Magia sărbătorilor cu figurine de ceară

Sărbătoarea Crăciunului a devenit tot mai mercantilă, iar oamenii caută decoraţiuni specifice acestei perioade. Cele mai căutate decoraţiuni sunt însă cele cu tradiţionalul Moş Crăciun. O familie din oraşul Petrila a intrat în această sferă a sărbătorilor şi confecţionează lumânări sculptate care îl întruchipează pe Moş Crăciun.

pizap.com14508608249821

“Matriţele le facem noi din silicon. Nu le cumpărăm pentru că sunt scumpe. E primul an în care facem lumânări de Crăciun. Nu e greu, dar e migălos şi necesită timp şi îndemânare. În decembrie am produs primele lumânări cu Moş Crăciun şi până acum am vândut peste 700 de bucăţi. Vrem să ne extindem. Într-o zi, într-un program de 8 ore producem, eu cu soţia, undeva la 30 de lumânări. Procesul e destul de lung pentru că trebuie turnată ceara în matriţe, apoi trebuie să se usuce şi să pictăm fiecare figurină”, ne spune Adrian Călugăru.

Familia Călugăru din Petrila are deja cereri pentru aceste lumânări din localităţile din judeţ, dar şi din cele învecinate. O lumânare sculptată manual de familia Călugăru din Petrila poate să coste între 4 lei sau 7 lei, depinde de model. Familia a realizat şi lumânări conice tot în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Sursa FOTO : Facebook/ Adrian Călugăru

[slideshow_deploy id=’22083′]

 



« (Știre anterioară)