Expertiza privind incendiul din Colectiv nu va fi făcută publică de INSEMEX

INSEMEX nu va face public rezultatele expertizei tehnice privind incendiul din Clubul Colectiv. Oricum, documentul nu va fi finalizat mai repede de sfârşitul lunii ianuarie.
insemex-640x330
 
Reprezentanţii INSEMEX susţin că documentul trebuie să aibă o rigurozitate ştiinţifică şi, pentru a ajunge la adevărata cauză, s-a făcut chiar şi o simulare a incendiului.Rezultatele raportului nu vor fi făcute publice de echipa de experţi de la INSEMEX şi asta pentru că  există un acord de confidenţialitate cu Parchetul Înaltei curţi de Casaţie şi Justiţie, care au comandat lucrarea de specialitate. Astfel, odată finalizată, expertiza va fi înaintată Parchetului instanţei supreme şi procurorii sunt cei care decide dacă fac sau nu publice rezultatele cercetării de specialitate.
Un incendiu puternic izbucnit la finele lunii octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat – la acel moment – cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală şi ulterior chiar în străinătate, însă multe dintre ele au pierdut lupta cu viaţa. Până la această oră s-au înregistrat, în total, 63 de decese.
La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost deschis un dosar pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.
[slideshow_deploy id=’17636′]