Nerambursarea ajutorului atrage neacordarea celei de-a doua tranşe

Complexul Energetic Hunedoara nu a rambursat prima tranşă a ajutorului de stat, astfel că nu va beneficia de suma prevăzută în etapa a doua. Comisia Europeana a avizat acordarea unui ajutor de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara. Astfel, imprumutul in limita sumei de 167.000,00 mii lei a fost acordat in transe pe o perioada de sase luni. Astfel prima transa in valoare de 98.476,90 mii lei a fost acordata in data de 20 iulie 2015. A doua transa ar fi trebuit sa aiba o valoare de 68.523,10 mii lei.

ceh2

“Intrucat CEH nu a achitat imprumutul catre MFP in termenul stabilit prin conventia de imprumut, conform OUG nr. 11/2015, CEH nu va beneficia de cea de-a doua transa din ajutorul de salvare in valoare de 68.476,10 mii lei”, se  arata in documentele Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Hunedoara a gajat cu anumite garantii pentru imprumutul acordat de statul roman. Adică, împrumutul s-a acordat cu condiţia constituirii unor garanţii prin instituirea de către organul fiscal competent al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale, a unor sechestre asiguratorii asupra bunurilor imobile libere de orice sarcini, proprietatea Societăţii. Garanţiile vor fi instituite pe baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat prin care să se stabilească valoarea de piaţă a bunurilor asupra cărora se constituie garanţii. Valoarea garanţiilor trebuie să acopere cel puțin 120% din cuantumul imprumutului.

 

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)