Taxiurile au suplinit maxi – taxiurile pe Petrila

Elevii şi navetiştii au fost preluaţi de taximetriştii care au lucrat aproape la flux continuu în această dimineaţă pe traseul Petrila – Petroşani, primul de pe care microbuzele ZMK s-au retras.
pizap.com14531069235021
 
Viceprimarul Petrilei, Vasilică Jurca,  a declarat că a discutat cu administratorul firmei de transport, Marga Szabo şi, din datele pe care le are, ZMK a depus o sesizare la Consiliul Judeţean, dar totodată a depus şi licenţa de transport şi nu mai vrea să continue această activitate. „Din câte am înţeles, firma are obligaţia legală să asigure traseul încă 60 de zile, dar se pare că nici acest lucru nu-l mai vor şi preferă să plătească amenzile care decurg din acest lucru”, a mai spus Vasilică Jurca. De precizat că proprietarii microbuzelor  care circulă sub licenţa ZMK – pentru că nu toate sunt proprietatea firmei de transport – ar continua activitatea, însă acest lucru este imposibil în condiţiile în care reprezentanţii societăţii le-au retras licențele.
Astăzi, la ora 13.00, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara are loc o întâlnire între oficialii administraţiei publice judeţene şi reprezentanţii firmei de transport, pentru a vedea dacă există soluţii de deblocare a situaţiei. Până atunci, de câştigat au taximetriştii, care au preluat „din zbor” activitatea de maxi – taxi. În Petrila au fost aprobate 90 de autorizaţii de taxi.
[slideshow_deploy id=’17452′]