Peste 200 de dosare penale pentru contrabandă cu produse accizabile

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, care acţionează şi în judeţul Hunedoara au întocmit, în anul 2015, peste 200 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de vânzare sau deținere de produse de contrabandă și cantități impresionante de țigări de contrabandă, cafea și alcool, în valoare de peste 100.000 lei,  iar marfa a fost confiscată.
Reprezentanţii Gupării Mobile de Jandarmi Hunedoara au precizat că anul trecut au continuat ofensiva împotriva contrabandei cu produse accizabile.
Jandarmeria-Romana
Acest fenomen este unul constant, menținut la un nivel destul de ridicat, fapt constatat în urma analizelor acțiunilor întreprinse de jandarmii grupării mobile, pe această linie. Aceste acțiuni au fost desfășurate în întreaga zonă de responsabilitate teritorială a Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara, în județele Timiș, Arad, Caraș — Severin și Hunedoara, în piețele și zonele cunoscute cu potențial în această activitate. În câteva din aceste acțiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucrătorii ANAF — Direcția Regional Vamală Timiș, care au întocmit sancțiuni contravenționale cuprinse între 1.500 și 20.000 de lei.
„Cu toate că cei care se ocupă cu această îndeletnicire devin din ce în ce mai inventivi și mai bine organizați, jandarmii timișoreni au obținut rezultate remarcabile. Astfel, pe timpul desfășurării celor 116 de acțiuni punctuale, au fost ridicate în vederea confiscării peste 8.000 de pachete de țigări de contrabandă, 400 de litri de alcool concentrație 96%, și peste 600 de kilograme de cafea, în valoare totală de peste 110.000 lei. Tot în acest sens, au fost întocmite 203 de dosare penale pentru săvârșirea faptelor de deținere sau comercializare de produse de contrabandă, nesupuse accizării”, a declarat plt. maj. Nicolae Bocâncă, purtător de cuvânt Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara.
Acesta a precizat că acţiunile vor continua şi în acest an, în scopul combaterii contrabandei cu țigări, cafea sau alcool.
[slideshow_deploy id=’17330′]