Stocuri de cărbune pentru cel puţin 3 zile la termocentralele hunedorene  

Stocurile actuale de la termocentralele Mintia şi Paroşeni asigură funcţionarea celor două termocentrale pentru minimum trei zile, spun surse oficiale.
termocentrala-paroseni-640x411
 
Zilnic, însă, minerii din Valea Jiului, şi aici vorbim atât de cei de la Complexul Energetic Hunedoara, cât şi de cei de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, dau o producţie de 4.500 – 4.600 de tone de cărbune energetic. O cantitate considerată a fi suficientă pentru funcţionarea termocentralelor Mintia şi Paroşeni. În plus, pentru a nu exista sincope, s-a luat decizia să se lucreze şi sâmbăta, când producţia este de aproximativ 3.000 de tone. Practic, informaţiile oficiale sunt de natură să liniştească populaţia referitor la pericolul de a îngheţa de frig în case. Oarece probleme sunt, totuşi la Mintia, acolo de unde au venit ultimele informaţii alarmante conform cărora cantitatea de cărbune este insuficientă, iar furnizarea agentului termic ar putea fi sistată din acest motiv, lucru care nu s-a mai ântâmplat în istoria recentă. De precizat că, spre deosebire de Paroşeni, unde angajaţii dau la baros şi la pikamer ca să poată descărca huila îngheţată în vagoane, la Termocentrala Mintia garniturile cu cărbune sunt introduse în aşa – numitele tuneluri de dezgheţ, unde sunt ţinute la temperaturi ridicate şi abia apoi sunt duse pe rampa de descărcare.
Procedeul tehnologic  durează câteva ore şi, din acest motiv, cărbunele nu poate fi folosit imediat cum ajunge pe platforma industrială, existând astfel temerea că pot apărea sincope în livrarea agentului termic.
[slideshow_deploy id=’27126′]


« (Știre anterioară)