Ilie Păducel l-a întrecut la voturi pe Teodor Meleşcanu, la Premiile România Curată!

 
Primarul Petrilei, Ilie Păducel, a reuşit  să îl întreacă la voturi pe Teodor Meleşcanu. Nu în vreun sondaj  electoral, ci la Premiile România Curată pentru anul 2015.
 
Ilie Păducel a fost nominalizat la categoria „Traseistul anului” într-o companie selectă. Contracandidaţii lui la câştigarea  acestei grupe sunt –  după cum notează reprezentanţii Alianţei pentru o Românie Curată – Marian Petrache – PNL, pentru că a brevetat traseismul ca rezolvare a tensiunilor dintre fostul PSD și fostul PNL, prin recrutarea unui candidat neutru din PSD, în numele „liniștii de care avem nevoie”, Cosmin Mirișan, din Timișoara, fost PC, fost PNL, pentru viteza cu care a profitat de pe urma tragediei din Colectiv, făcând… Partidul Colectiv, ca atare reușind performanța de a rămâne într-un PC, Teodor Meleșcanu – fost PCR, FDSN, PDSR, ApR, PNL, recuperat acum de ALDE, pentru servicii de securitate care nu au culoare politică şi Tudor Barbu – PNL, ex PPDD, ex PC, pentru a fi înțeles subtila distincție între a schimba trei partide și a obține trei candidaturi. Ilie Păducel a ajuns să fie nominalizat la categoria „Traseistul anului” pentru că a fost activist PCR și primar PCR, fost PDL, PDSR (și PSD), iar PDL și apoi iar PSD, pentru a se întoarce acum la PNL, dar şi „mare susținător și ștampilator al microhidrocentralelor care distrug râurile din Munții Șureanu, pentru „succesul” cu care își apără scaunul sub orice flamură, încă de pe vremea lui Ceaușescu”.
De necrezul, dar până acum Păducel este pe primul loc ca număr de voturi, reuşind să-l surclaeseze, e drept, „la mustaţă”, chiar şi pe Meleşcanu.
Anul 2015 a fost unul extrem de bogat pentru activitatea politică, dar mai ales civică în România, motiv pentru care, și nominalizările finale la Premiile România Curată 2015 sunt mai multe decât în anii precedenți, spun cei de la Alianţa pentru o Românie Curată.
„Cine a schimbat cele mai multe partide politice în 2015? Cine a reușit să supraviețuiască în politică în ciuda gafelor și a acțiunilor lor care au stârnit iritare publică? Cine a avut cele mai proaste și/sau controversate inițiative legislative? Cine sunt intelectualii care și-au contorsionat logica și șira spinării pentru a obține diferite beneficii? Care sunt magistrații, instituțiile publice dar și grupurile și cetățenii care s-au evidențiat în mod pozitiv prin faptelor lor în 2015?”, spun reprezentanţii Alianţei pentru o Românie Curată, care au şi organizat Premiile România Curată 2015.
Alianţa pentru o Românie Curată (ARC) este o mişcare civică deschisă oricui, persoane sau organizaţii, ONG-uri, sindicate, firme, instituţii, care promovează principiile bunei guvernări şi e dispus să investească muncă voluntară sau sprijin pentru voluntari care promovează această idee.
[slideshow_deploy id=’13835′]