Europarlamentarul hunedorean, Sigfried Mureşan:  Prioritățile bugetare ale UE trebuie să fie creșterea economică și oprirea fluxului de refugiați

Foto 2 S. MuresanDeputatul european Siegfried Mureșan a susţinut cu ocazia primei dezbateri privind prioritățile Parlamentului European în 2017, că bugetul Uniunii trebuie să se concentreze  pe stimularea creșterii economice și oprirea fluxului de refugiați.

 

„Poziția  mea, în calitate de raportor al Grupului PPE pentru bugetul de anul viitor, este cât se poate de clară: bugetul UE trebuie să răspundă celor două provocări cu care Europa se confruntă: nevoia de creștere economică si oprirea fluxului de refugiați. Pentu ca economiile țărilor noastre să genereze mai multă creștere economică și mai multe locuri de muncă, este nevoie să devenim mai competitivi, sa îmbunătățim infrastructura, sa inovăm mai mult, să sprijinim IMM-urile și tinerii antreprenori. Pentru a opri valul de refugiați, Europa trebuie să acorde fonduri pentru a securiza granițele externe și a îmbunătăți situația în țările de origine ale refugiaților prin investiții în sistemului medical, educațional, precum și facilitarea accesului la hrană și la apă potabilă. Este de la sine înțeles că aceste alocări trebuie gândite fără a afecta politicile de investiții ale Uniunii Europene și politica de coeziune, de pe urma căreia România beneficiază prin fundurile structurale si de coeziune”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan la finalul ședinței Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.

[slideshow_deploy id=’17636′]