Mama criminală, trimisă în judecată

Asistenta medicală care, în noaptea de anul nou, şi-a lăsat nou – născutul să moară de frig într-un tomberon de gunoi de lângă bloc, a fost trimisă în judecată.
arabela
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar Arabela Şaran este judecată pentru omor calificat. Procurorii spun că Arabela Şaran a acţionat cu sânge rece. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31.12.2015/01.01.2016, după ascunderea stării de graviditate față de orice persoană și crearea condițiilor derulării nașterii fără prezența altor persoane, inculpata a născut în baia locuinței, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfășurat cu aceasta și l-a transportat la ghena de gunoi situată în fața blocului, unde l-a abandonat la o temperatură de cca -15°C. Copilul a fost găsit în ghena de gunoi ca urmare a unei sesizări prin serviciul 112 în data de 01.01.2016 orele 11.43. Inculpata și-a continuat cursul normal al vieții, prezentându-se la serviciu în data de 04.01.2016, unde și-a îndeplinit atribuțiile obișnuite”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care investighează cazul.
Iniţial, anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului de către mamă, iar ulterior a fost schimbată încadrarea juridică în infracțiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie
 [slideshow_deploy id=’17330′]