Ministerul Energiei cheamă la consultări ONG-urile de mediu

Ministerul Energiei invită la consultări organizațiile societății civile interesate de energie și mediu, subiectul dezbaterii axându-se pe marginea procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale pe perioada 2016-2030, cu perspectiva anului 2050.
Victor-Vlad-Grigorescu-1-660x330
Potrivit calendarului consultărilor, prima întâlnire va avea caracter informativ și este programată pentru data de 3 februarie 2016, la ora 10.00, la sediul Ministerului Energiei.
Ministerul Energiei își dorește ca, pe întreaga durată a elaborării Strategiei, să se desfășoare întâlniri cu caracter informativ și consultativ cu toate părțile interesate. Prima întâlnire din această serie a avut loc pe 27 ianuarie și a fost adresată asociațiilor producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor și furnizorilor de energie, precum și asociațiilor consumatorilor. Invitației deschise lansate de Ministerul Energiei către această categorie de entități interesate de energie și mediu au răspuns 32 de organizații.
Din partea ministerului au participat: Radu Dudău, consilier personal al ministrului Energiei, Aristotel Jude, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Elena Popescu, director general al Direcției Generale Politici Energetice, Felicia Răcășanu, director-adjunct al Direcției Generale Politici Energetice, și Cornel Condrea, director general al Direcției Țiței și Gaze Naturale. Oficialii ministerului le-au prezentat participanților situația actuală a procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, precum și etapele următoare ale acestuia.
Calendarul consultărilor va continua cu întâlnirea dedicată mediului academic și institutelor de cercetare, pe 10 februarie, și cu întâlnirea dedicată corpului diplomatic, pe 17 februarie.
[slideshow_deploy id=’19869′]