Centru comunitar de zi pentru copii și tineri, deschis de Crucea Roşie la Lupeni

Cel puţin 50 de copii din Lupeni şi Uricani, care provin din familii sărace, vor beneficia de o masă caldă şi de ajutor în pregătirea temelor, graţie unui proiect derulat de Crucea Roşie şi finanţat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

CR5-banner2

La Lupeni, Filiala de Crucea Roșie Hunedoara va inaugura noul Centru comunitar de zi pentru copii și tineri, care va funcţiona pe Aleea Plopilor. „Prin deschiderea acestui nou serviciu, 500 de copii și tineri din comunităţi dezavantajate, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, din municipiul Lupeni și orașul Uricani  și familiile acestora vor fi incluși în activități care au ca scop prevenirea abandonului școlar, dobândirea de noi abilități de viață, precum și îmbunătățirea competențelor personale și sociale. Zilnic, 50 dintre aceștia, elevi în clasele I-IV vor beneficia de o masă caldă și de ajutor în pregătirea temelor școlare. Toate aceste activități vor fi susținute de voluntari ai subfilialei de Cruce Roșie Lupeni și Uricani  – cadre didactice, cadre medicale, studenți și elevi”, a declarat Dan Terteci, preşedinte al Filialei de Cruce Roşie Hunedoara.

Proiectul „Incluziunea socială a copiilor și tinerilor din România cu sprijinul și implicarea comunității – Centre comunitare de zi pentru copii și tineri din comunități dezavantajate în 3 zone din România” se derulează pe parcursul a trei ani (2014 – 2017) și este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România și finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

La inaugurarea centrului, care va avea loc joi, 4 februarie, vor participa reprezentanți ai autorităților publice, Ioan Silviu Lefter – director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Carsten Mahnfeld – reprezentant al Crucii Roșii Daneze, Dan Terteci – președintele filialei de Cruce Roșie Hunedoara și reprezentanți ai subfilialelor de Cruce Roșie Lupeni și Uricani.

[slideshow_deploy id=’27028′]